Η τοπική αυτοδιοίκηση με τα μάτια τεσσάρων δημάρχων

Μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση για την τοπική αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα είχαν τέσσερις δήμαρχοι, οι οποίοι βρέθηκαν καλεσμένοι στον μαραθώνιο του One Channel για τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών. Ο δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, ο δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού, Ηλίας Αποστολόπουλος, ο δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος και ο δήμαρχος Περιστερίου, Ανδρέας Παχατουρίδης μίλησαν για το τι είναι αυτό που αναζητούν οι πολίτες όταν καλούνται να ψηφίσουν τον επόμενο δήμαρχο μιας πόλης, αλλά και τις αρμοδιότητες μιας δημοτικής αρχής. Επίσης, αναφέρθηκαν στη σχέση του δήμου με την εκάστοτε κυβέρνηση.

Το One Channel συναντά τους ήρωες των αιθέρων Με ελικόπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος πραγματοποιήθηκε το Σάββατο αεροδιακομιδή του ΕΚΑΒ μιας γυναίκας από την Άνδρο για την Αθήνα. Ήταν μια από τις δεκάδες ανάλογες επιχειρήσεις των πληρωμάτων των ελικοπτέρων του Πυροσβεστικού Σώματος που συχνά μετατρέπονται σε «ιπτάμενα ασθενοφόρα» για να μεταφερθούν άρρωστοι ή βαριά τραυματίες από νησιά προς την Αθήνα. Η μάχη με το χρόνο αλλά και τις καιρικές συνθήκες διαρκής. Στόχος πάντα οι χειριστές των πυροσβεστών ελικοπτέρων να είναι νικητές. Ανάλογα με το περιστατικό προσαρμόζουν ακόμη και τον χειρισμό του ελικοπτέρου κατά την πτήση έτσι ώστε να μην διακινδυνεύσουν την επιδείνωση της κατάστασης του ασθενή που μεταφέρεται με τη συνοδεία πάντα γιατρού και διασώστη. Τους έχουν αποκαλέσει αγγέλους, σωτήρες αλλά και ήρωες. Όπως λένε κάθε αεροδιακομιδή είναι ξεχωριστή γιατί συναντούν ανθρώπους ειδικά στα νησιά που αισθάνονται ξεχασμένοι και εγκλωβισμένοι όταν επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Τη στιγμή εκείνη το ΕΚΑΒ ζητά να απογειωθεί ελικόπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος για να σπεύσει στο νησί για να γίνει αεροδιακομιδή ασθενή προς την Αθήνα. Μόλις το αντικρύζουν οι κάτοικοι των νησιών αναπτερώνονται οι ελπίδες τους ότι ο δικός τους άνθρωπος μπορεί να σωθεί. Το Οne Channel βρέθηκε στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Υπηρεσίας Εναερίων Μέσων του Πυροσβεστικού Σώματος όπου μπορούν να παρακολουθούν σε πραγματικό χρόνο την πορεία του κάθε ελικοπτέρου και κατέγραψε εικόνες και εμπειρίες. Λίγα μέτρα μακρύτερα σταθμεύουν δυο ελικόπτερα ΒΚ και δυο Super Puma πολλαπλών ρόλων. Κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου συνδράμουν κυρίως σε δασικές πυρκαγιές καθώς μπορούν να μεταφέρουν νερό με τη χρήση ειδικού κάδου που δένεται κάτω από τα ελικόπτερα ενώ παράλληλα μπορούν να μεταφέρουν πυροσβέστες σε περιοχές όπου εκδηλωθεί φωτιές ή έχουν συμβεί φυσικές καταστροφές. Κάθε περίοδος για τα πληρώματα των ελικοπτέρων είναι ξεχωριστή. Το καλοκαίρι ασχολούνται κυρίως με τις δασικές πυρκαγιές και τους άλλους μήνες με διασώσεις ορειβατών και αεροδιακομιδές ασθενών. Στόχος κάθε μέρα να είναι μέσα και προσωπικό σε ετοιμότητα.
Οι κινήσεις του Β. Κικίλια για να βοηθήσει τον μικρό Παναγιώτη – Ραφαήλ Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις τις τελευταίες ώρες στην υπόθεση του μικρού Ραφαήλ, που πάσχει από σπάνια εκφυλιστική νόσο του μυϊκού συστήματος. Αν και οι επιστημονικές ενδείξεις δεν συνηγορούν υπέρ της χορήγησης γονιδιακής θεραπείας στο βρέφος, ώστε να καλυφθεί το κόστος μετάβασης και νοσηλείας στο εξωτερικό, ο Βασίλης Κικίλιας έχει δεσμευτεί να κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει την οικογένεια που είναι αποφασισμένη να εξαντλήσει κάθε πιθανότητα. Στο πλαίσιο αυτό, αύριο Δευτέρα ο υπουργός έχει καλέσει στο γραφείο του τους εκπροσώπους της παρασκευάστριας εταιρίας του νέου φαρμάκου. Στόχος της συνάντησης είναι να δοθεί η θεραπεία στη χαμηλότερη δυνατή τιμή. Ταυτόχρονα, ο Βασίλης Κικίλιας βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με το νοσοκομείο στη Βοστώνη, όπου αναμένεται να νοσηλευτεί το παιδί. Με την παρέμβαση αυτή ο υπουργός επιδιώκει να πετύχει τη μείωση των νοσηλίων, καθώς και την επιτάχυνση της διαδικασίας εισαγωγής, αφού ο μικρός Ραφαήλ έχει περιθώριο 6 μηνών για να πάρει τη θεραπεία. Η «μάχη» του Ραφαήλ με το χρόνο έχει συγκινήσει το πανελλήνιο, με αποτέλεσμα σε διάστημα δύο μηνών να έχουν συγκεντρωθεί περισσότερα από 2 εκατομμύρια ευρώ για το σκοπό αυτό.
SOS εκπέμπουν τα νοσοκομεία του βορειοανατολικού Αιγαίου SOS εκπέμπουν τα νησιά του Βορειανατολικού Αιγαίου καθώς υπάρχει τεράστια έλλειψη διασωστών στις δομές Υγείας με δραματική συνέπεια καθημερινά να κινδυνεύουν ζωές μονίμων κατοίκων, προσφύγων και μεταναστών. Τα ελάχιστα πληρώματα ασθενοφόρων χρειάζονται ώρες για να μεταφέρουν ακόμα και επείγοντα περιστατικά στα νοσοκομεία. Σε Λέσβο Σάμο και Χίο έχουν χαθεί ανθρώπινες ζωές από έλλειψη πληρωμάτων διασωστών, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τον θάνατο 19χρονου στη Σάμο τον περασμένο Αύγουστο. Στη Λέσβο σε ένα νησί με μεγάλες αποστάσεις, που δέχθηκε τεράστιο αριθμό προσφύγων και μεταναστών - υπάρχουν τρία ασθενοφόρα ανά βάρδια, με αποτέλεσμα ακόμα και επείγοντα περιστατικά να χρειάζονται έως και τρεις ώρες για να φτάσουν στο νοσοκομείο. Και στη Χίο όμως υπάρχει μεγάλο είναι το πρόβλημα υποστελέχωσης σε διασώστες καθώς τις τέσσερις από τις εφτά ημέρες της εβδομάδας ολόκληρο το νησί εξυπηρετείται μόνο με ένα ασθενοφόρο ανά βάρδια. Τις υπόλοιπες τρεις ημέρες και μόνο κατά τις πρωινές ώρες ο αριθμός των ασθενοφόρων αυξάνεται σε δύο.
Κρήτη: Συγκλονίζουν οι περιγραφές των ψαράδων που έσωσαν την 18χρονη Κατερίνα Βράδυ Πέμπτης, λίγο πριν απο τα μεσάνυχτα, ανοιχτά του Αγίου Νικολάου στην Κρήτη. Οι δύο ψαράδες έχουν μόλις καταφέρει να εντοπίσουν μες το σκοτάδι μια νεαρή κοπέλα, που προσπαθεί να κρατηθεί στην επιφάνεια. Βρίσκεται στη θάλασσα για περισσότερες από δέκα ώρες και οι δυνάμεις της την εγκαταλείπουν. Τα λεπτά είναι καθοριστικά και όσα διαδραματίζονται κόβουν την ανάσα. Ο Γιάννης Σαρειδάκης μαζί με έναν φίλο του είχαν βγει για ψάρεμα. Κάποια στιγμή άκουσαν φωνές. Μετά σιγή. Λίγη ώρα αργότερα όμως ακούν ξανά φωνές. Καταλαβαίνουν ότι κάποιος κινδυνεύει. Αμέσως κατευθύνονται προς το σημείο. Η 18χρονη Κατερίνα τα ίχνη της οποίας είχαν χαθεί από το Ηράκλειο της Κρήτης από την περασμένη Τετάρτη, έπεσε στο νερό κατά λάθος, όπως είπε, από μια αποκρυμνη ακτή στην προσπάθεια να πιάσει την τσάντα της και ύστερα την παρέσυραν τα ρέματα. Οι ψαράδες αφού βοήθησαν την κοπέλα να συνέλθει κατευθύνθηκαν προς το λιμάνι του Αγίου Νικολάου όπου την παρέλαβε ασθενοφόρο Δε θα ξεχάσουμε ποτέ αυτή την ημέρα, λένε οι δύο ψαράδες χαρούμενοι που καταφεραν να σώσουν την νεαρή Κατερινα.
Θεσσαλονίκη: Επίθεση με μολότοφ σε διμοιρία ΜΑΤ κοντά στο τουρκικό προξενείο Περίπου 20 άτομα επιτέθηκαν στις 02:30 τα ξημερώματα, με βόμβες μολότοφ, σε διμοιρία αστυνομικών που βρισκόταν στη συμβολή των οδών Αγίου Δημητρίου με Δημητρίου Γούναρη, στη Θεσσαλονίκη. Το συγκεκριμένο σημείο βρίσκεται μερικά μέτρα μακριά από το προξενείο της Τουρκίας, όπου την Πέμπτη είχε γίνει εισβολή από τον Ρουβίκωνα. Oμάδα περίπου είκοσι κουκουλοφόρων βγήκε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και μέσω των οδών Κ. Μελενίκου και Δ. Γούναρη κινήθηκε προς το σημείο όπου βρισκόταν η διμοιρία. Οι δράστες της επίθεσης πέταξαν περισσότερες από δεκαπέντε βόμβες μολότοφ προς τους αστυνομικούς των ΜΑΤ. Η διμοιρία απώθησε τα άτομα κάνοντας περιορισμένη χρήση χημικών. Οι κουκουλοφόροι κατά την επιστροφή τους στο ΑΠΘ πέταξαν βόμβες μολότοφ σε περιπολικό της Άμεσης Δράσης που κινούνταν επί της οδού Εθνικής Αμύνης, χωρίς να του προκαλέσουν σοβαρές φθορές. Λίγη ώρα αργότερα τα ίδια άτομα πυρπόλησαν κάδο στην οδό Εθνικής Αμύνης και προκάλεσαν φθορές σε σταθμευμένο ΙΧ. Στις 2:50 σημειώθηκαν νέες ρίψεις βομβών μολότοφ στο οδόστρωμα της οδού Εγνατία.
Ρατσιστική επίθεση σε μετανάστρια στον ΗΣΑΠ επειδή έκλαιγε το μωρό της Μια απίστευτη ρατσιστική επίθεση κατέγραψε επιβάτης στον ΗΣΑΠ στην Αθήνα. Το ρατσιστικό μένος ενός άντρα ο οποίος έβαλε τις φωνές σε μια γυναίκα με μαντίλα επειδή… έκλαιγε το μωρό της έρχεται να προστεθεί στη λίστα των ρατσιστικών και απάνθρωπων επιθέσεων στη χώρα μας. Ευτυχώς υπήρξαν κι εκείνοι που έσπευσαν να υπερασπιστούν τη μητέρα με το παιδί της. Δυστυχώς, δεν έλειψαν όμως και αυτοί που δεν δίστασαν να πάρουν το μέρος του θύτη.
ΕΕ: Στην Ελλάδα οι περισσότερες αιτήσεις ασύλου παιδιών βάσει πληθυσμού Περισσότερα από 6,9 εκατομμύρια παιδιά στην Ευρωπαϊκή Ένωση ζουν σε κάποια χώρα διαφορετική από εκείνη της ιθαγένειας ή της υπηκοότητας τους, σύμφωνα με μια μελέτη του επιστημονικού Κοινού Κέντρου Ερευνών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η Ελλάδα είναι η χώρα της με τον μεγαλύτερο αριθμό αιτήσεων ασύλου παιδιών αναλογικά με τον πληθυσμό της και τρίτη σε απόλυτο αριθμό αιτήσεων μετά τη Γερμανία και τη Γαλλία. Χαρακτηριστικό είναι ότι σχεδόν τα δύο τρίτα των παιδιών δηλαδή τα 4,3 εκατομμύρια παιδιά του συνολικού πληθυσμού της ΕΕ έως 19 ετών προέρχονται από χώρα εκτός της ΕΕ κυρίως από Η Ελλάδα υπήρξε πρωταθλήτρια τόσο το 2018 όσο και το 2017 σε αιτήσεις ασύλου παιδιών ανά 100.000 κατοίκους. Το 2018 το 29% των αιτήσεων ασύλου παιδιών που υποβλήθηκαν στην Ελλάδα, είχαν ως βασικές χώρες προέλευσης τη Συρία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ ενώ υπήρχε και αύξηση από την Τουρκία. Η μελέτη του Κέντρου Μετανάστευσης και Δημογραφίας επιβεβαιώνει ότι υπάρχει ιδιαίτερα άνιση κατανομή των αιτήσεων ασύλου παιδιών στις χώρες της Ευρώπης, με μερικές να δέχονται πολύ περισσότερα παιδιά από άλλες. Η μελέτη τονίζει ότι η μετανάστευση μπορεί να επηρεάσει καθοριστικά την ταυτότητα, ανάπτυξη και ψυχική κατάσταση ενός παιδιού, ιδιαίτερα αν αυτή συνοδεύεται από αρνητικές και τραυματικές εμπειρίες και αν το παιδί είναι ασυνόδευτο και έχει διαφύγει από εμπόλεμες περιοχές.
Θ. Λάλας στο One Channel: Είμαι πολύ ευτυχισμένος που καταστράφηκα Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχωρεί ο δημοσιογράφος Θανάσης Λάλας, μιλώντας στην εκπομπή One Talk Weekend και την Αθηναϊδα Νέγκα. Ο κ. Λάλας αναφέρεται στις οικονομικές δυσκολίες που βίωσε, στη σχέση του με τη τέχνη, στη δημοσιογραφία αλλά και στο τι ετοιμάζει στο προσεχές μέλλον. «Δε χρωστάω πολλά λεφτά σε κάποιον. Χρωστούσα όταν ήρθε η κρίση και έκλεισε το περιοδικό. Όταν ήρθε η αναποδιά, ευτυχώς, εκποίησα μεγάλο μέρος της περιουσίας μου και ρύθμισα τις οφειλές και τα χρέη. Είναι τακτοποιημένα σχεδόν όλα. Προσωπικά δεν έχω πρόβλημα με τον άνθρωπο που διεκδικεί τα χρήματα του. Αλλά με τους ανθρώπους υπηρετούν το νόμο με έναν τρόπο που αφήνει τους ανθρώπους έκθετους και αναξιοπρεπείς» σημειώνει και μιλά για την πρόσφατη περιπέτεια που βίωσε. «Έγινε ένα σκηνικό σε εμπορικό κέντρο, πήγα στο τμήμα, έγιναν οι μηνύσεις, και θα ακολουθηθεί ο νομικός δρόμος. Είδα φοβερούς παραλογισμούς σε αυτή την υπόθεση. Περισσότερο τρελαίνομαι γιατί εάν κάποιος δεν έχει τους δικηγόρους, τι θα κάνει; Για ένα χρέος 800, ή 1000 ή 10.000 ευρώ. Δεν είναι έγκλημα το να χρωστάς. Έγκλημα είναι το να έχει λεφτά και να μη ξεπληρώνεις το χρέος σου» υποστηρίζει. «Είμαι πάρα πολύ ευτυχισμένος που καταστράφηκα. Γιατί βρήκα τη ζωγραφική, βρήκα τον εαυτό μου. Πλέον ζω πάρα πολύ ήρεμα» τονίζει ο δημοσιογράφος. «Η κρίση με έσωσε. Έκανα 33 περιοδικά και πολλές επιτυχίες. Οι άνθρωποι σκέφτονται πάντα τις επιτυχίες σου, αλλά η αποτυχία είναι πολύ σημαντική» προσθέτει. Λέει, μάλιστα πως «όταν οι άνθρωποι μπαίνουν σε μία σφαίρα που θεωρούν το παν τα υλικά αγαθά χάνουν το στόχο τους». Για τη δημοσιογραφία υπογραμμίζει πως «κάποτε υπήρχαν άνθρωποι, πνεύματα, υπογραφές. Θυμάμαι ότι όταν έκανα τη συνέντευξη με τον τέως βασιλιά της Ελλάδας, ο Μάριος Πλωρίτης, έγραφε οκτώ εβδομάδες κατά. Ξέρετε οι μειοψηφίες φτιάχνουν την ψυχή μας». «Έμαθα τη δημοσιογραφία κοντά σε μεγάλους δασκάλους. Ήξεραν γράμματα. Πάντως, δεν πεθαίνουν οι εφημερίδες, δεν τελειώνουν οι σημαντικοί άνθρωποι. Θα ξανά έρθουν σπουδαίες μέρες» προσθέτει. Αναφορικά με την ενασχόλησή του με την ζωγραφική, σημειώνει πως «είναι εργαλείο μου η τέχνη. Για να πω κάτι που αισθάνομαι. Ποτέ δεν το έκανα επάγγελμα. Θέλω να ζωγραφίζω μπροστά στον κόσμο. Κάνω ζωγραφική γιατί δεν αντέχω τη ζωή. Ξέρω την ανυπαρξία μου». Ακόμα, αποκαλύπτει πως ετοιμάζει βιβλία για τους Ανδρέα Παπανδρέου και Στέλιο Καζαντζίδη. «Ετοιμάζω βιβλία για τον Ανδρέα Παπανδρέου και τον Στέλιο Καζαντζίδη. Έχω πολύ υλικό. Με τίμησε ο πρόεδρος μιλώντας μου τόσες ώρες. Ξανά διαβάζω τις συνεντεύξεις για να κάνω αυτά τα βιβλία. Ειλικρινά καταλαβαίνω γιατί άρεσαν στον κόσμο τόσο πολύ. Έγινα γνωστός στη ζωή μου για τρία – τέσσερα πράγματα, μεταξύ των οποίων οι συνεντεύξεις αλλά και το ότι που και που με συλλαμβάνουν» λέει χαμογελώντας. Τέλος, υποστηρίζει ότι οι συνεντεύξεις που είχε πάρει και τον επηρέασαν ήταν με τους «Σαραμάνγκου, Μπέργκαμ και Ταρκόφσκι. Είχαν σχέση με τον χαρακτήρα μου».
Αντιδρούν οι καταστηματάρχες στον αντικαπνιστικό νόμο Σε ισχύ τέθηκε ήδη ο νέος, αυστηρός αντικαπνιστικός νόμος. Οι... θεριακλήδες αποκλείονται από εσωτερικούς χώρους υγειονομικών καταστημάτων, κυλικεία, αίθουσες αναμονής, δημόσια κτίρια, παιδικές χαρές... ακόμη και από τα ταξί. Όμως οι ιδιοκτήτες και οι εργαζόμενοι σε καφετέριες, εστιατόρια και μπαρ προβλέπουν πλήγμα στην πελατεία τους και εξετάζουν ως ενδεχόμενη αντίδραση την προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Η αυστηρότητα του νέου νόμου, σύμφωνα με τους καταστηματάρχες θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στην πελατεία και στον τζίρο τους, όμως οι περισσότεροι δηλώνουν πρόθυμοι να υπακούσουν, σεβόμενοι τις ανάγκες και των μη καπνιστών. Το Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης ζητά να μην επιβαρύνονται οι καταστηματάρχες με τα πρόστιμα των απείθαρχων πελατών αλλά και να έχουν τη δυνατότητα να διαμορφώνουν, αν επιθυμούν, χώρους κατάλληλους για καπνίζοντες.
Τι είναι η 13η «Ευρωπαϊκή νύχτα χωρίς ατυχήματα» Για 13η διαδοχική χρονιά λαμβάνει χώρα η σημαντική πρωτοβουλία του «Ινστιτούτου Οδικής ασφάλειας Πάνος Μυλωνάς», με τίτλο «Ευρωπαϊκή νύχτα χωρίς ατυχήματα». Σχετικά με τη δράση, μιλά στην εκπομπή One Direct Weekend η υπεύθυνη Επικοινωνίας του ινστιτούτου, Μαρία Ατματζίδου. «Η δράση λαμβάνει χώρα σε 32 πόλεις σε όλη την Ελλάδα. Συμμετέχουν 500 εθελοντές. Θα τους βρείτε να φοράνε λευκά μπλουζάκια έξω από χώρους διασκέδασης. Το σύνθημά μας είναι ‘’Αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί’’ τονίζει. «Θα βρισκόμαστε σε τέσσερα σημεία της Αττικής σήμερα Σάββατο 19 Οκτωβρίου» λέει και προσθέτει τις υπόλοιπες δράσεις του ινστιτούτου για ένα τόσο μείζον θέμα όπως αυτό της οδικής ασφάλειας, το οποίο, δυστυχώς, έχει κοστίσει αρκετό φόρο αίματος και στη χώρα μας.
Συγκινητική προσπάθεια για να βοηθηθεί ο μικρός Παναγιώτης – Ραφαήλ Επαφές εντός κι εκτός Ελλάδας για να βοηθήσει το μικρό Παναγιώτη – Ραφαήλ αναζητά ο Υπουργός Υγείας, παρά την απόρριψη από το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο αιτήματος για τη χορήγηση μίας νέας θεραπείας που έχει εγκριθεί στις ΗΠΑ. Μιλώντας στην εκπομπή CITIZEN ONE, ο Βασίλης Κικίλας ξεκαθάρισε τα επιστημονικά δεδομένα, δεν συνηγορούν υπέρ της χορήγησης στην περίπτωση του Ραφαήλ. Ο Βασίλης Κικίλιας βρίσκεται ήδη σε συνομιλίες με την εταιρεία στην οποία ανήκει η νέα θεραπεία, προκειμένου το νέο φάρμακο να δοθεί στη χαμηλότερη δυνατή τιμή. Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί τη Δευτέρα σε συνάντηση στο υπουργείο Υγείας. Η «μάχη» με χρόνο που δίνουν οι γονείς του έχει συγκινήσει το πανελλήνιο. Το δικό του μήνυμα συμπαράστασης στέλνει ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Στέλιος Κυμπορόπουλος. «Ως άτομο που πάσχει από την ίδια ασθένεια και έχει πλήρη επίγνωση της αγωνίας των γονιών του μικρού Παναγιώτη-Ραφαήλ θα ήθελα να δηλώσω ότι τάσσομαι υπέρ της εφαρμογής κάθε διαθέσιμης θεραπείας που μπορεί να βελτιώσει την ζωή του μικρού απόλυτα αποδεδειγμένα. Και σε αυτό αναφέρομαι για όλα τα παιδιά που έχουν ανάλογη ανάγκη, χωρίς καμία απολύτως διάκριση. Η περίπτωση του μικρού Παναγιώτη-Ραφαήλ είναι μία από τις χιλιάδες που χρήζουν της προσοχής μας» λέει ο κ. Κυμπουρόπουλος. Την έμπρακτη αλληλεγγύη του εκφράζει ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, ο οποίος αναλαμβάνει πρωτοβουλία για τη νοσηλεία του μικρού Παναγιώτη-Ραφαήλ σε κλινική των ΗΠΑ. Σε επιστολή του προς τον πατέρα του παιδιού αναφέρει: Στην ιστοσελίδα που έχει δημιουργηθεί για την υποστήριξη της οικογένειας του μικρού Παναγιώτη έχουν ήδη συγκεντρωθεί περισσότερα από 2 εκατομμύρια ευρώ.
Πορεία ΠΟΕ-ΟΤΑ: Πέταξαν σκουπίδια στο υπουργείο Εσωτερικών Πορεία διαμαρτυρίας μέχρι το υπουργείο Εσωτερικών πραγματοποιεί η ΠΟΕ-ΟΤΑ. Βασικό αίτημα των εργαζομένων στους δήμους είναι η κατάργηση του άρθρου 179 του αναπτυξιακού νομοσχεδίου που δίνει τη δυνατότητα στους δημάρχους να συνάπτουν δημόσιες συμβάσεις με ιδιώτες για τις υπηρεσίες καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού και πρασίνου. Σύμφωνα με την ΠΟΕ-ΟΤΑ, η προοπτική αυτή θα οδηγήσει σε υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες, σε αύξηση των δημοτικών τελών και σε αθρόες απολύσεις εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι στους δήμους συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας, στην πλατεία Καραϊσκάκη και έκαναν πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών. Φτάνοντας μπροστά στο κτίριο πέταξαν σκουπίδια στην είσοδο.