Μενίδι: Πως αντιμετώπισαν τους σεισμούς οι κάτοικοι

Επανέρχεται η ομαλότητα στο Μενίδι μετά τις σεισμικές δονήσεις. Οι κάτοικοι οι οποίοι ένιωσαν έντονα τους σεισμούς λόγω του επικέντρού τους, φαίνεται πως πλέον είναι ψύχραιμοι και συνεχίζουν κανονικά τις δουλειές και τις δραστηριότητές τους.

Θ. Λάλας στο One Channel: Είμαι πολύ ευτυχισμένος που καταστράφηκα Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχωρεί ο δημοσιογράφος Θανάσης Λάλας, μιλώντας στην εκπομπή One Talk Weekend και την Αθηναϊδα Νέγκα. Ο κ. Λάλας αναφέρεται στις οικονομικές δυσκολίες που βίωσε, στη σχέση του με τη τέχνη, στη δημοσιογραφία αλλά και στο τι ετοιμάζει στο προσεχές μέλλον. «Δε χρωστάω πολλά λεφτά σε κάποιον. Χρωστούσα όταν ήρθε η κρίση και έκλεισε το περιοδικό. Όταν ήρθε η αναποδιά, ευτυχώς, εκποίησα μεγάλο μέρος της περιουσίας μου και ρύθμισα τις οφειλές και τα χρέη. Είναι τακτοποιημένα σχεδόν όλα. Προσωπικά δεν έχω πρόβλημα με τον άνθρωπο που διεκδικεί τα χρήματα του. Αλλά με τους ανθρώπους υπηρετούν το νόμο με έναν τρόπο που αφήνει τους ανθρώπους έκθετους και αναξιοπρεπείς» σημειώνει και μιλά για την πρόσφατη περιπέτεια που βίωσε. «Έγινε ένα σκηνικό σε εμπορικό κέντρο, πήγα στο τμήμα, έγιναν οι μηνύσεις, και θα ακολουθηθεί ο νομικός δρόμος. Είδα φοβερούς παραλογισμούς σε αυτή την υπόθεση. Περισσότερο τρελαίνομαι γιατί εάν κάποιος δεν έχει τους δικηγόρους, τι θα κάνει; Για ένα χρέος 800, ή 1000 ή 10.000 ευρώ. Δεν είναι έγκλημα το να χρωστάς. Έγκλημα είναι το να έχει λεφτά και να μη ξεπληρώνεις το χρέος σου» υποστηρίζει. «Είμαι πάρα πολύ ευτυχισμένος που καταστράφηκα. Γιατί βρήκα τη ζωγραφική, βρήκα τον εαυτό μου. Πλέον ζω πάρα πολύ ήρεμα» τονίζει ο δημοσιογράφος. «Η κρίση με έσωσε. Έκανα 33 περιοδικά και πολλές επιτυχίες. Οι άνθρωποι σκέφτονται πάντα τις επιτυχίες σου, αλλά η αποτυχία είναι πολύ σημαντική» προσθέτει. Λέει, μάλιστα πως «όταν οι άνθρωποι μπαίνουν σε μία σφαίρα που θεωρούν το παν τα υλικά αγαθά χάνουν το στόχο τους». Για τη δημοσιογραφία υπογραμμίζει πως «κάποτε υπήρχαν άνθρωποι, πνεύματα, υπογραφές. Θυμάμαι ότι όταν έκανα τη συνέντευξη με τον τέως βασιλιά της Ελλάδας, ο Μάριος Πλωρίτης, έγραφε οκτώ εβδομάδες κατά. Ξέρετε οι μειοψηφίες φτιάχνουν την ψυχή μας». «Έμαθα τη δημοσιογραφία κοντά σε μεγάλους δασκάλους. Ήξεραν γράμματα. Πάντως, δεν πεθαίνουν οι εφημερίδες, δεν τελειώνουν οι σημαντικοί άνθρωποι. Θα ξανά έρθουν σπουδαίες μέρες» προσθέτει. Αναφορικά με την ενασχόλησή του με την ζωγραφική, σημειώνει πως «είναι εργαλείο μου η τέχνη. Για να πω κάτι που αισθάνομαι. Ποτέ δεν το έκανα επάγγελμα. Θέλω να ζωγραφίζω μπροστά στον κόσμο. Κάνω ζωγραφική γιατί δεν αντέχω τη ζωή. Ξέρω την ανυπαρξία μου». Ακόμα, αποκαλύπτει πως ετοιμάζει βιβλία για τους Ανδρέα Παπανδρέου και Στέλιο Καζαντζίδη. «Ετοιμάζω βιβλία για τον Ανδρέα Παπανδρέου και τον Στέλιο Καζαντζίδη. Έχω πολύ υλικό. Με τίμησε ο πρόεδρος μιλώντας μου τόσες ώρες. Ξανά διαβάζω τις συνεντεύξεις για να κάνω αυτά τα βιβλία. Ειλικρινά καταλαβαίνω γιατί άρεσαν στον κόσμο τόσο πολύ. Έγινα γνωστός στη ζωή μου για τρία – τέσσερα πράγματα, μεταξύ των οποίων οι συνεντεύξεις αλλά και το ότι που και που με συλλαμβάνουν» λέει χαμογελώντας. Τέλος, υποστηρίζει ότι οι συνεντεύξεις που είχε πάρει και τον επηρέασαν ήταν με τους «Σαραμάνγκου, Μπέργκαμ και Ταρκόφσκι. Είχαν σχέση με τον χαρακτήρα μου».
Αντιδρούν οι καταστηματάρχες στον αντικαπνιστικό νόμο Σε ισχύ τέθηκε ήδη ο νέος, αυστηρός αντικαπνιστικός νόμος. Οι... θεριακλήδες αποκλείονται από εσωτερικούς χώρους υγειονομικών καταστημάτων, κυλικεία, αίθουσες αναμονής, δημόσια κτίρια, παιδικές χαρές... ακόμη και από τα ταξί. Όμως οι ιδιοκτήτες και οι εργαζόμενοι σε καφετέριες, εστιατόρια και μπαρ προβλέπουν πλήγμα στην πελατεία τους και εξετάζουν ως ενδεχόμενη αντίδραση την προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Η αυστηρότητα του νέου νόμου, σύμφωνα με τους καταστηματάρχες θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στην πελατεία και στον τζίρο τους, όμως οι περισσότεροι δηλώνουν πρόθυμοι να υπακούσουν, σεβόμενοι τις ανάγκες και των μη καπνιστών. Το Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης ζητά να μην επιβαρύνονται οι καταστηματάρχες με τα πρόστιμα των απείθαρχων πελατών αλλά και να έχουν τη δυνατότητα να διαμορφώνουν, αν επιθυμούν, χώρους κατάλληλους για καπνίζοντες.
Τι είναι η 13η «Ευρωπαϊκή νύχτα χωρίς ατυχήματα» Για 13η διαδοχική χρονιά λαμβάνει χώρα η σημαντική πρωτοβουλία του «Ινστιτούτου Οδικής ασφάλειας Πάνος Μυλωνάς», με τίτλο «Ευρωπαϊκή νύχτα χωρίς ατυχήματα». Σχετικά με τη δράση, μιλά στην εκπομπή One Direct Weekend η υπεύθυνη Επικοινωνίας του ινστιτούτου, Μαρία Ατματζίδου. «Η δράση λαμβάνει χώρα σε 32 πόλεις σε όλη την Ελλάδα. Συμμετέχουν 500 εθελοντές. Θα τους βρείτε να φοράνε λευκά μπλουζάκια έξω από χώρους διασκέδασης. Το σύνθημά μας είναι ‘’Αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί’’ τονίζει. «Θα βρισκόμαστε σε τέσσερα σημεία της Αττικής σήμερα Σάββατο 19 Οκτωβρίου» λέει και προσθέτει τις υπόλοιπες δράσεις του ινστιτούτου για ένα τόσο μείζον θέμα όπως αυτό της οδικής ασφάλειας, το οποίο, δυστυχώς, έχει κοστίσει αρκετό φόρο αίματος και στη χώρα μας.
Συγκινητική προσπάθεια για να βοηθηθεί ο μικρός Παναγιώτης – Ραφαήλ Επαφές εντός κι εκτός Ελλάδας για να βοηθήσει το μικρό Παναγιώτη – Ραφαήλ αναζητά ο Υπουργός Υγείας, παρά την απόρριψη από το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο αιτήματος για τη χορήγηση μίας νέας θεραπείας που έχει εγκριθεί στις ΗΠΑ. Μιλώντας στην εκπομπή CITIZEN ONE, ο Βασίλης Κικίλας ξεκαθάρισε τα επιστημονικά δεδομένα, δεν συνηγορούν υπέρ της χορήγησης στην περίπτωση του Ραφαήλ. Ο Βασίλης Κικίλιας βρίσκεται ήδη σε συνομιλίες με την εταιρεία στην οποία ανήκει η νέα θεραπεία, προκειμένου το νέο φάρμακο να δοθεί στη χαμηλότερη δυνατή τιμή. Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί τη Δευτέρα σε συνάντηση στο υπουργείο Υγείας. Η «μάχη» με χρόνο που δίνουν οι γονείς του έχει συγκινήσει το πανελλήνιο. Το δικό του μήνυμα συμπαράστασης στέλνει ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Στέλιος Κυμπορόπουλος. «Ως άτομο που πάσχει από την ίδια ασθένεια και έχει πλήρη επίγνωση της αγωνίας των γονιών του μικρού Παναγιώτη-Ραφαήλ θα ήθελα να δηλώσω ότι τάσσομαι υπέρ της εφαρμογής κάθε διαθέσιμης θεραπείας που μπορεί να βελτιώσει την ζωή του μικρού απόλυτα αποδεδειγμένα. Και σε αυτό αναφέρομαι για όλα τα παιδιά που έχουν ανάλογη ανάγκη, χωρίς καμία απολύτως διάκριση. Η περίπτωση του μικρού Παναγιώτη-Ραφαήλ είναι μία από τις χιλιάδες που χρήζουν της προσοχής μας» λέει ο κ. Κυμπουρόπουλος. Την έμπρακτη αλληλεγγύη του εκφράζει ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, ο οποίος αναλαμβάνει πρωτοβουλία για τη νοσηλεία του μικρού Παναγιώτη-Ραφαήλ σε κλινική των ΗΠΑ. Σε επιστολή του προς τον πατέρα του παιδιού αναφέρει: Στην ιστοσελίδα που έχει δημιουργηθεί για την υποστήριξη της οικογένειας του μικρού Παναγιώτη έχουν ήδη συγκεντρωθεί περισσότερα από 2 εκατομμύρια ευρώ.
Πορεία ΠΟΕ-ΟΤΑ: Πέταξαν σκουπίδια στο υπουργείο Εσωτερικών Πορεία διαμαρτυρίας μέχρι το υπουργείο Εσωτερικών πραγματοποιεί η ΠΟΕ-ΟΤΑ. Βασικό αίτημα των εργαζομένων στους δήμους είναι η κατάργηση του άρθρου 179 του αναπτυξιακού νομοσχεδίου που δίνει τη δυνατότητα στους δημάρχους να συνάπτουν δημόσιες συμβάσεις με ιδιώτες για τις υπηρεσίες καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού και πρασίνου. Σύμφωνα με την ΠΟΕ-ΟΤΑ, η προοπτική αυτή θα οδηγήσει σε υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες, σε αύξηση των δημοτικών τελών και σε αθρόες απολύσεις εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι στους δήμους συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας, στην πλατεία Καραϊσκάκη και έκαναν πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών. Φτάνοντας μπροστά στο κτίριο πέταξαν σκουπίδια στην είσοδο.
Συγκλονίζουν οι φωτογραφίες του Βασίλη Βρεττού από την καταστροφή στο Μάτι Το φωτογραφικό οδοιπορικό του Βασίλη Βρεττού «23.07.2018» αποτελεί μια ενδελεχή καταγραφή στον καμένο τόπο της παιδικής του ηλικίας και του ενήλικου βίου του. Μικρό διάστημα μετά την καταστροφική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου 2018 στο Μάτι και την ευρύτερη περιοχή, ο Βασίλης Βρεττός επισκέφτηκε και φωτογράφισε τα αποκαρδιωτικά υπολείμματα του βίαια αποσπασμένου από τη διηνεκή εφηβεία του αττικού εξοχικού τοπίου. Τα σπίτια φίλων, γνωστών και αγνώστων οι περισσότεροι από τους οποίους μετρούν όχι μόνο εκτεταμένες υλικές αλλά και ανθρώπινες απώλειες. Οι καταγραφικές φωτογραφίες των ισοπεδωμένων τοίχων και των καμένων σπιτιών, των νεκρών δένδρων, των κατεστραμμένων αυτοκινήτων και των λιωμένων αντικειμένων αφηγούνται «ιστορίες μέσα στις ιστορίες» με διαυγή και σπαρακτική σαφήνεια, εν-αιωρούμενες στο βλέμμα και τη μνήμη μας για πολλή ώρα μετά. Μιλώντας στην εκπομπή One Line Weekend, ο Βασίλης Βρεττός κάνει λόγο για «σκηνικό πολέμου» που επικρατούσε στο Μάτι, καταγγέλλοντας κρατική ανυπαρξία. «Ημασταν μόνοι μας» λέει χαρακτηριστικά, εξομολογούμενος πως γύριζε «κάθε ημέρα σπίτι άρρωστος από τις μαρτυρίες». Σύμφωνα με τον ίδιο, στόχος της έκθεσης είναι να δημιουργήσει ελπίδες και να κινητοποιήσει τους μηχανισμούς έτσι ώστε να μην ζήσουμε ξανά τέτοια περιστατικά.
Αγγ. Καρδαρά στο One Channel: Η εγκληματογένεση αποτελεί ένα πολυπαραγοντικό φαινόμενο Υπάρχουν πολλές κατηγορίες εγκλήματος και πολλές μορφές εγκληματιών. Η Αγγελική Καρδαρά, Επιστημονική Συνεργάτιδα Κέντρου Μελέτης του Εγκλήματος μίλησε στην εκπομπή Citizen One το βράδυ της Παρασκευής 18 Οκτωβρίου για τα εγκλήματα κατά της ζωής και της γενετήσιας ελευθερίας και σκιαγράφησε το ψυχολογικό προφίλ των εγκληματιών. Με αφορμή την έκδοση του βιβλίου της υπό τον τίτλο «Σκιαγράφηση ψυχολογικού προφίλ εγκληματιών που απασχόλησαν τα ελληνικά ΜΜΕ (1993-2018)», η κα Καρδαρά μίλησε για τη φύση του εγκλήματος στην ελληνική κυρίως πραγματικότητα, τους θύτες και τα θύματα, αλλά και για την προσωπική έρευνα που διεξήγαγε. Αντιπαραβάλλοντας τα διεθνή εγκλήματα με αυτά που διαπράττονται στην Ελλάδα, αφενός πρόκειται για διαφορετικά μεγέθη και διαφορετική κοινωνία και αφετέρου αφορούν άλλο προφίλ εγκληματιών σε κάποιες περιπτώσεις. Πλέον, το έγκλημα αποκτά πιο σκληρές διαστάσεις και είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων. Σίγουρα, σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του είδους ενός εγκλήματος και της σκληρότητάς του έπαιξε η οικονομική κρίση και κατά συνέπεια η κρίση αξιών, σύμφωνα με την κα Καρδαρά. Περιέγραψε το πλαίσιο γύρω από τα εγκλήματα ενδοοικογενειακής βίας και τα εγκλήματα πάθους λέγοντας πως τα πρώτα καταγράφουν αυξητική πορεία και τα δεύτερα συνδέονται επίσης με το στοιχείο της βίας. Χαρακτηρίζονται ως «στιγμιαία» και «παρορμητικά». Ενώ θεωρούνταν ένας άλυτος μύθος για την εγκληματολογική έρευνα, πλέον οι μύθοι καταρρίπτονται. Μίλησε ακόμα για τη θεωρία του γεννημένου εγκληματία, η οποία επίσης έχει καταρριφθεί , όπως επίσης και για τη θεωρία του ορισμού ενός ανθρώπου ως εγκληματία από την εξωτερική του εμφάνιση. «Πλέον εκεί που καταλήγει η έρευνα είναι στην εξής διαπίστωση, η εγκληματογένεση αποτελεί ένα πολυπαραγοντικό φαινόμενο», δήλωσε σχετικά. Δεν υπάρχει ένα ενιαίο προφίλ εγκληματία και όσον αφορά την προδιάθεση, αυτή μπορεί να είναι επιθετική, ποτέ όμως εγκληματική. Αναφέρθηκε επίσης σε υποθέσεις που της έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον κατά τη διάρκεια της έρευνάς της εξαιτίας της φύσης του εγκλήματος, αλλά και του πλαισίου που το περιβάλλει αναφορικά με το προφίλ τόσο του θύτη όσο και του θύματος, για την «κατασκευή» του δράστη όπως χαρακτηριστικά δήλωσε. Έθιξε επίσης το θέμα της επανένταξης ενός εγκληματία στην κοινωνία, ενώ αποκάλυψε πως στατιστικά η ροπή προς το έγκλημα είναι ανδρική υπόθεση. Τέλος, επεσήμανε το μήνυμα που θέλει να προωθήσει μέσα από το βιβλίο της, το οποίο αφορά την αποσιώπηση ενός εγκλήματος, κυρίως από τον περίγυρο. «Κάποια στιγμή πρέπει να σπάσει η σιωπή», τόνισε.
Φολέγανδρος: Ποινική δίωξη στους μαθητές που κακοποίησαν τυφλή γάτα Αντιμέτωπα με ποινικές διώξεις και πρόστιμο έως 30.000 ευρώ είναι δύο ανήλικα αγόρια, μαθητές δημοτικού, γιατί βασάνισαν και κακοποίησαν τυφλή γάτα στην Φολέγανδρο. Οι βίαιες πράξεις καταγράφηκαν σε βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας, με αποτέλεσμα να ασκηθεί αυτεπαγγέλτως ποινική δίωξη, ενώ οι γονείς τους θα αντιμετωπίσουν κατηγορίες για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.
Σκάνδαλο με τη σίτιση προσφύγων – Το μεγάλο φαγοπότι επί υπουργίας Καμμένου Τεράστιες αποκλίσεις μεταξύ γευμάτων και πραγματικού αριθμού προσφύγων και μεταναστών, αποκαλύφθηκαν στις συμβάσεις, που υπέγραφε το υπουργείο εθνικής άμυνας, επί υπουργίας Πάνου Καμμένου, με τις εταιρείες σίτισης. Οι συγκεκριμένες συμβάσεις δίνονταν με απευθείας ανάθεση, σε μια περίοδο, που οι προσφυγικές ροές, ήταν ελεγχόμενες χωρίς να υπάρχει η πίεση του χρόνου. Τα στοιχεία προκύπτουν μετά από σύγκριση του αριθμού όσων διαμένουν στον κάθε καταυλισμό και των συμβάσεων απευθείας ανάθεσης του υπουργείου εθνικής άμυνας. Ενδεικτικά σύμφωνα με τις καταγραφές της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, στη Μόρια, στις 20 Ιουνίου 2018, διέμεναν 6.000 άτομα. Για την εβδομάδα 13 Ιουνίου με 20 Ιουνίου οι πληρωμές προς τις εταιρείες που είχαν κερδίσει την απευθείας ανάθεση σίτισης ήταν 330.834 ευρώ με τιμή 5,01 για τα γεύματα ενός άτομα για όλη την ημέρα. Από αυτά προκύπτει ότι πληρώθηκε φαγητό που θα μπορούσε να καλύψει 8.254 σιτιζόμενους, δηλαδή 2.250 παραπάνω απ’ όσους είχαν καταγραφεί την τελευταία ημέρα της εβδομάδας τροφοδοσίας από την Ύπατη Αρμοστεία. Το παραπανίσιο κόστος δηλαδή ήταν περίπου 100.000 και από εκεί και πέρα οι παραγγελίες μέχρι το τέλος του μήνα αφορούσαν σε 8.371 σιτιζόμενους. Παρόμοιες ποσοστιαίες αποκλίσεις προκύπτουν κατά την ίδια περίπου περίοδο και για το Βαθύ της Σάμου αλλά και το ΒΙΑΛ της Χίου. Μάλιστα ένα ακόμη γεγονός που δεν δικαιολογεί τις τόσο μεγάλες αποκλίσεις είναι ότι την επίμαχη περίοδο, δηλαδή το καλοκαίρι του 2018 οι προσφυγικές ροές ήταν απόλυτα ελεγχόμενες χωρίς να μεταβάλλονται από βδομάδα σε βδομάδα. Το Φεβρουάριο του 2016 το υπουργείο εθνικής άμυνας ανέλαβε τη σίτιση των προσφύγων και των μεταναστών μετά το ΦΕΚ που είχε δημοσιευθεί τον Ιούλιο του 2015 και περιέγραφε ως αρμοδιότητα του αναπληρωτή υπουργού εθνικής άμυνας τη διαχείριση των πιστώσεων συγχρηματοδοτούμενων ευρωπαϊκών προγραμμάτων.
Τρίκαλα – Μια πόλη πρότυπο: Ο Δήμαρχος, Δ. Παπαστεργίου στο One Channel Στην εκπομπή One Direct μίλησε ο Δήμαρχος Τρικάλων, Δημήτρης Παπαστεργίου για την πόλη του και για τους λόγους για τους οποίους αποτελεί πρότυπο και λειτουργεί με όρους ευρωπαϊκών πόλεων. Με αφορμή τη δημόσια συγγνώμη που ζήτησε με επιστολή του προς τους δημότες και την παροχή δωρεάν νερού για την καθυστέρηση στα έργα ύδρευσης, ο κ. Παπαστεργίου μίλησε για τη σχέση δημαρχίας και κοινωνίας και υπογράμμισε την ανάγκη κοινής συνεννόησης και επικοινωνίας σε θέματα που αφορούν την πόλη και τη ζωή των δημοτών. Αναφέρθηκε στον αντικαπνιστικό νόμο, ο οποίος εφαρμόζεται αυστηρά στα μαγαζιά και τους δημόσιους χώρους των Τρικάλων, αλλά και για τη διαχείριση του προσφυγικού, όπου με ομόφωνη απόφαση αποφασίστηκε η φιλοξενία 500 ατόμων έτσι ώστε να επιμεριστεί το βάρος. Το μυστικό, σύμφωνα με τον Δήμαρχο είναι η συνεργασία και ο διάλογος με την κοινωνία, η ευφυία και η προσπάθεια προσαρμογής στις αλλαγές που έρχονται.
Δίκη Χ.Α. – Αποκαλυπτική απολογία Μίχου για Μιχαλολιάκο: Ήταν ενήμερος για τη δολοφονία Φύσσα Εξαιρετικά αποκαλυπτικός όσον αφορά τη δράση και τη λειτουργία της Χρυσής Αυγής ήταν ο πρώην βουλευτής Νίκος Μίχος, ο οποίος αποχώρησε από την ναζιστική οργάνωση τον Σεπτέμβριο του 2017. Μάλιστα κατά την απολογία του σήμερα στη δίκη της Χρυσής Αυγής προκλήθηκε φραστικό επεισόδιο μεταξύ του συνηγόρου του και των δικηγόρων υπεράσπισης. Και δεν είναι τυχαίο, γιατί κατάθεση του Μίχου «καίει» την οργάνωση. Ο Νίκος Μίχος κατέθεσε ευθέως ότι υπήρχαν μέλη, ιεραρχία και τον τελευταίο λόγο είχαν «τα κεντρικά». Παράλληλα κατέθεσε ότι υπήρχε «σεβασμός», δηλαδή υποταγή στον αρχηγό. Ανέφερε επίσης, ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος και ο σκληρός «πυρήνας» της Χρυσής Αυγής γνώριζαν για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από το ίδιο βράδυ, ενώ οι προηγούμενοι κατηγορούμενοι (Κασιδιάρης, Μιχαλολιάκος κα) υποστήριξαν ότι το έμαθαν την επόμενη ημέρα από τα ΜΜΕ.
Στη φιλοξενία ασυνόδευτων προσφυγόπουλων προχωρά ο δήμος Χανίων – Ο δήμαρχος στο One Channel Για τη φιλοξενία 100 ανήλικων ασυνόδευτων προσφυγόπουλων στο νομό Χανίων μίλησε μέσα από την εκπομπή One Line ο νεοεκλεγείς δήμαρχος της περιοχής, Παναγιώτης Σημανδηράκης. «Είχαμε κάποιες πρόσφατες εξελίξεις, είχαμε και μια επίσκεψη στο δημαρχείο της κ. Μιχαηλίδου η οποία μας έθεσε το σχεδιασμό σε σχέση με τη φιλοξενία ασυνόδευτων ανηλίκων» είπε και συμπλήρωσε πως «το ίδιο θέμα τέθηκε σε όλους τους νομούς. Μιλήσαμε για έναν αριθμό περίπου 100 παιδιών ηλικίας κυρίως 14-18 ετών». Αναφορικά με την απόφαση υπογράμμισε πως «πρέπει να είμαστε μέρος της λύσης του προβλήματος. Οφείλουμε να επιδεικνύουμε τη φιλοξενία όχι μόνο στα εύκολα των επισκεπτών και του τουρισμού, αλλά και στα δύσκολα, σε περιπτώσεις που επιβάλλεται για λόγους ανθρωπιστικούς και αλληλεγγύης». Ερωτηθείς για τις δομές που θα χρησιμοποιηθούν για να φιλοξενηθούν αυτά παιδιά, έκανε λόγο για «μικρολυς ξενώνες, οι οποίοι με μια μικρή τροποποίηση θα μπορούν να φιλοξενήσουν ομάδες παιδιών». Τέλος σχετικά με την ένταξη αυτών των παιδιών στις τοπικές κοινωνίες, είπε πως «ένα μέρος των χρημάτων του προγράμματος είναι για ανθρώπους υπεύθυνους για διερμηνεία, καθώς και διαδικασία ήπιας ένταξης στο κοινωνικό σύνολο».