Οι «κόφτες» και τα «παράθυρα» για να μην χάσετε τις 120 δόσεις

Το κουβάρι των 120 δόσεων επιχείρησε να ξεμπλέξει η δημοσιογράφος της εφημερίδας «Τα Νέα», Μαρία Βουργάνα, η οποία φιλοξενήθηκε στην εκπομπή One Line. Η κ. Βουργάνα μίλησε για τους «κόφτες» και τα «παράθυρα», ώστε να μην χαθεί η ρύθμιση. Επίσης, σχολίασε και την μείωση του ΦΠΑ, αλλά και το αλαλούμ που έχει επικρατήσει με τα προϊόντα. Τέλος μίλησε για τη νέα εξαγγελία του πρωθυπουργού για «14η σύνταξη» τα Χριστούγεννα, την οποία χαρακτήρισε «πυροτέχνημα».

Ζ. Τσώλης στο One Channel: Το ΣΔΟΕ θα εκφυλιστεί σταδιακά Στις συνέπειες την κατάργησης του ΣΔΟΕ, αναφέρθηκε ο επικεφαλής οικονομικού ρεπορτάζ της εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ», Ζώης Τσώλης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του One Channel, ενώ ταυτόχρονα ανέλυσε και τις βελτιώσεις στη ρύθμιση των 120 δόσεων που αναμένεται να διευκολύνει χιλιάδες μικροοφειλέτες.
Συνάντηση των Θεσμών με υπουργούς της κυβέρνησης Άτυπες συζητήσεις είχαν σήμερα οι Υπουργοί Οικονομικών, Αναπτυξης, Εργασίας, Ενέργειας και Δικαιοσύνης με τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών, τα οποία βρίσκονται ήδη στην Αθήνα, από τη Δευτέρα. Οι συναντήσεις έγιναν στα πλαίσιο μιας πρώτης γνωριμίας, των νέων στελεχών, με τους θεσμούς, ενώ στις συζητήσεις, πρωταγωνίστησε το θέμα της ΔΕΗ.
Βελτιώσεις στη ρύθμιση των 120 δόσεων Με κατώτατο ποσό τα 20 ευρώ αλλά και επιτόκιο 3 αντί 5%, η ρύθμιση των 120 δόσεων αναμένεται να ευνοήσει πολλούς μικροοφειλέτες για ποσά της τάξης των 3000-5000€. Η ρύθμιση επιπλέον, σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις του υπουργείου θα επεκταθεί και σε επιχειρήσεις.
Το κυβερνητικό σχέδιο για σταδιακή μείωση των ασφαλιστικών εισφορών Την σταδιακή μείωση των ασφαλιστικών εισφορών τόσο για εργαζόμενους όσο και για εργοδότες σχεδιάσει το υπουργείο Οικονομικών στα επόμενα τέσσερα χρόνια. Η μείωση στις εισφορές αναμένεται να είναι σταδιακή και θα φτάσει τις 5 ποσοστιαίες μονάδες, δηλαδή από το 20% που ισχύει σήμερα να βρεθεί στο 15% το 2023.
Τέλος ο ΣΔΟΕ – Αντιδρά ο ΣΥΡΙΖΑ Τέλος στο ΣΔΟΕ μετά από 24 χρόνια λειτουργίας αλλά και στο Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας δίνει η κυβέρνηση. Αντιδράσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ, «Το ΣΔΟΕ και το ΣΕΠΕ όχι μόνο δεν καταργούνται αλλά ενισχύονται και αποκομματικοποιούνται» απαντά το υπουργείο Οικονομικών.
Οι G7 ζητούν αυστηρότερο καθεστώς για το κρυπτονόμισμα Libra Τα ψηφιακά νομίσματα όπως το Libra της Facebook πρέπει να πληρούν «τα υψηλότερα ρυθμιστικά πρότυπα» για να διασφαλίζεται ότι δεν χρησιμοποιούνται για ξέπλυμα χρήματος και ότι οι χρήστες του είναι προστατευμένοι, όπως ανέφερε σήμερα η ομάδα δράσης της G7. Τα συμπεράσματα αυτά έγιναν γνωστά καθώς οι υπουργοί Οικονομικών της Ομάδας των 7 (G7) που συναντήθηκαν στο Σαντιγί της Γαλλίας συμφώνησαν να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις που τίθενται σε επίπεδο φορολόγησης από την ψηφιακή οικονομία και να προωθήσουν τα σχέδιά τους για ένα ελάχιστο φορολογικό συντελεστή για τις επιχειρήσεις, σύμφωνα με το προσχέδιο της σύνοψης της διήμερης συνεδρίασης.
Κ. Ρέγκλινγκ: Παράθυρο μείωσης των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα Ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ χαρακτήρισε θετική επί της αρχής τη μείωση των φόρων, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επανεξεταστούν  οι στόχοι για τα πρωτογενή πλεονάσματα. Η ανάπτυξη είναι το σημείο κλειδί για τη βιωσιμότητα του χρέους, δήλωσε ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ. Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ και ερωτηθείς για τους στόχους των πρωτογενών πλεονασμάτων, είπε ότι δεν είναι σχετική αυτή η συζήτηση επί του παρόντος και τόνισε ότι η κυβέρνηση επιβεβαίωσε ότι ακολουθεί το συμφωνημένο δημοσιονομικό πλαίσιο. Ωστόσο, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επανεξεταστούν οι στόχοι για τα πρωτογενή πλεονάσματα μελλοντικά.
120 δόσεις: Με βελτιώσεις «ανάσα» το μίνι φορολογικό νομοσχέδιο Στα δύο σπάει τη φορολογική μεταρρύθμιση η κυβέρνηση καταθέτοντας άμεσα το πρώτο μίνι φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο θα περιλαμβάνει βελτιώσεις στις 120 δόσεις και ένα δεύτερο μεγάλο νομοσχέδιο που θα ακολουθήσει το φθινόπωρο, με τις μειώσεις των φόρων στα φυσικά και νομικά πρόσωπα, τις αλλαγές στον Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών, τη μείωση του ΕΝΦΙΑ. Οι αλλαγές στο φορολογικό πεδίο, βρίσκονται ήδη στο μικροσκόπιο των θεσμών, ενώ στο επίκεντρο των συζητήσεων βρίσκονται οι αλλαγές στις 120 δόσεις, καθώς η προθεσμία υπαγωγής στη ρύθμιση εκπνέει στις 30 Σεπτεμβρίου.
Η καλλιέργεια φαρμακευτικής κάνναβης και τα οφέλη της Για την φαρμακευτική κάνναβη και το αυξημένο επενδυτικό ενδιαφέρον που παρουσιάζεται για μονάδες καλλιέργειας και επεξεργασίας μίλησε στην εκπομπή «Ανάπτυξη» η αντιπρόεδρος της «Canabeo», Γιούλη Σταυροπούλου.
Εξοικονομώ κατ’ οίκον: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι Με υψηλότερα εισοδηματικά κριτήρια άνοιξε ο νέος κύκλος του προγράμματος Εξοικονόμηση κατ' Οίκον, συνολικού προϋπολογισμού 270 εκατ. ευρώ. Ο Μηχανολόγος, Μηχανικός και Ενεργειακός Επιθεωρητής, Διονύσης Κοκκολιάς παρουσιάζει μέσα από την εκπομπή του One Channel, «Ανάπτυξη», όλα όσα πρέπει να ξέρουμε.
Ερχονται μεγάλες αλλαγές στις επικουρικές συντάξεις Με όρους αναλογικότητας θα γίνονται οι κρατήσεις στους εργαζόμενους από το 2021. Στην περίπτωση αυτή οι επικουρικές συντάξεις που θα προκύπτουν θα εξαρτώνται από τις πληρωμένες που θα έχουν κάνει οι εργαζόμενοι.η νέα μεταρρύθμιση θα ισχύσει μόνο για τους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας, ενώ για τους παρόντες συνταξιούχους και ασφαλισμένους εξακολουθεί να ισχύει το προηγούμενο καθεστώς.
«Λίφτινγκ» στις 120 δόσεις ετοιμάζει η κυβέρνηση Βελτιώσεις στη ρύθμιση των 120 δόσεων για τους μικροοφειλέτες αλλά και τις επιχειρήσεις ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Δείτε αναλυτικά…