Της… τελευταίας στιγμής οι Έλληνες: Ελάχιστοι έχουν υποβάλλει φορολογική δήλωση

Λιγότερο από το 50% των φορολογουμένων έχει ήδη υποβάλλει την φορολογική δήλωση. Από το σύνολο των 6,3 εκ. μόνο 2,5 εκατομμύρια υπέβαλαν τις δηλώσεις φόρου εισοδήματος.

Οι G7 ζητούν αυστηρότερο καθεστώς για το κρυπτονόμισμα Libra Τα ψηφιακά νομίσματα όπως το Libra της Facebook πρέπει να πληρούν «τα υψηλότερα ρυθμιστικά πρότυπα» για να διασφαλίζεται ότι δεν χρησιμοποιούνται για ξέπλυμα χρήματος και ότι οι χρήστες του είναι προστατευμένοι, όπως ανέφερε σήμερα η ομάδα δράσης της G7. Τα συμπεράσματα αυτά έγιναν γνωστά καθώς οι υπουργοί Οικονομικών της Ομάδας των 7 (G7) που συναντήθηκαν στο Σαντιγί της Γαλλίας συμφώνησαν να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις που τίθενται σε επίπεδο φορολόγησης από την ψηφιακή οικονομία και να προωθήσουν τα σχέδιά τους για ένα ελάχιστο φορολογικό συντελεστή για τις επιχειρήσεις, σύμφωνα με το προσχέδιο της σύνοψης της διήμερης συνεδρίασης.
Κ. Ρέγκλινγκ: Παράθυρο μείωσης των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα Ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ χαρακτήρισε θετική επί της αρχής τη μείωση των φόρων, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επανεξεταστούν  οι στόχοι για τα πρωτογενή πλεονάσματα. Η ανάπτυξη είναι το σημείο κλειδί για τη βιωσιμότητα του χρέους, δήλωσε ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ. Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ και ερωτηθείς για τους στόχους των πρωτογενών πλεονασμάτων, είπε ότι δεν είναι σχετική αυτή η συζήτηση επί του παρόντος και τόνισε ότι η κυβέρνηση επιβεβαίωσε ότι ακολουθεί το συμφωνημένο δημοσιονομικό πλαίσιο. Ωστόσο, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επανεξεταστούν οι στόχοι για τα πρωτογενή πλεονάσματα μελλοντικά.
120 δόσεις: Με βελτιώσεις «ανάσα» το μίνι φορολογικό νομοσχέδιο Στα δύο σπάει τη φορολογική μεταρρύθμιση η κυβέρνηση καταθέτοντας άμεσα το πρώτο μίνι φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο θα περιλαμβάνει βελτιώσεις στις 120 δόσεις και ένα δεύτερο μεγάλο νομοσχέδιο που θα ακολουθήσει το φθινόπωρο, με τις μειώσεις των φόρων στα φυσικά και νομικά πρόσωπα, τις αλλαγές στον Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών, τη μείωση του ΕΝΦΙΑ. Οι αλλαγές στο φορολογικό πεδίο, βρίσκονται ήδη στο μικροσκόπιο των θεσμών, ενώ στο επίκεντρο των συζητήσεων βρίσκονται οι αλλαγές στις 120 δόσεις, καθώς η προθεσμία υπαγωγής στη ρύθμιση εκπνέει στις 30 Σεπτεμβρίου.
Η καλλιέργεια φαρμακευτικής κάνναβης και τα οφέλη της Για την φαρμακευτική κάνναβη και το αυξημένο επενδυτικό ενδιαφέρον που παρουσιάζεται για μονάδες καλλιέργειας και επεξεργασίας μίλησε στην εκπομπή «Ανάπτυξη» η αντιπρόεδρος της «Canabeo», Γιούλη Σταυροπούλου.
Εξοικονομώ κατ’ οίκον: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι Με υψηλότερα εισοδηματικά κριτήρια άνοιξε ο νέος κύκλος του προγράμματος Εξοικονόμηση κατ' Οίκον, συνολικού προϋπολογισμού 270 εκατ. ευρώ. Ο Μηχανολόγος, Μηχανικός και Ενεργειακός Επιθεωρητής, Διονύσης Κοκκολιάς παρουσιάζει μέσα από την εκπομπή του One Channel, «Ανάπτυξη», όλα όσα πρέπει να ξέρουμε.
Ερχονται μεγάλες αλλαγές στις επικουρικές συντάξεις Με όρους αναλογικότητας θα γίνονται οι κρατήσεις στους εργαζόμενους από το 2021. Στην περίπτωση αυτή οι επικουρικές συντάξεις που θα προκύπτουν θα εξαρτώνται από τις πληρωμένες που θα έχουν κάνει οι εργαζόμενοι.η νέα μεταρρύθμιση θα ισχύσει μόνο για τους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας, ενώ για τους παρόντες συνταξιούχους και ασφαλισμένους εξακολουθεί να ισχύει το προηγούμενο καθεστώς.
«Λίφτινγκ» στις 120 δόσεις ετοιμάζει η κυβέρνηση Βελτιώσεις στη ρύθμιση των 120 δόσεων για τους μικροοφειλέτες αλλά και τις επιχειρήσεις ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Δείτε αναλυτικά…
Τι ζητούν οι συνταξιούχοι από τη νέα κυβέρνηση Για τα προβλήματα των συνταξιούχων μίλησε στην εκπομπή One Direct ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Παντελής Τάτσης. Ο κ. Τάτσης είπε ότι οι περικοπές στις συντάξεις έγιναν «χωρίς λόγο και αιτία» και ζήτησε από τη νέα κυβέρνηση να δώσει τα αναδρομικά χωρίς «δικηγόρους και αιτήσεις». Ακόμα, εξήγησε ότι παλιότερα, για να συνταξιοδοτηθεί κάποιος γινόταν συμψηφισμός μεταξύ των χρεών του και όσων αναμενόταν να λάβει, ωστόσο, από το 2014, το σύστημα άλλαξε, και οι ασφαλισμένοι οφείλουν πρώτα να ξεπληρώσουν τις οφειλές τους και ύστερα να λάβουν τη σύνταξή τους. Τέλος, είπε ότι οι ασφαλισμένοι χρεώνονταν από τον κλάδο υγείας, τον οποίο μάλιστα δε χρησιμοποιούσαν, ενώ χαρακτήρισε θετική την σχετική αυτονομία που διατηρούν μεταξύ τους τα ασφαλιστικά ταμεία.
Οι εξελίξεις στην οικονομία στο τραπέζι του One Channel Τις τελευταίες εξελίξεις στο πλαίσιο της οικονομίας σχολίασε μέσα από την εκπομπή One Line ο καθηγητής οικονομικών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, Διονύσης Χιόνης. Στα τραπέζι της συζήτησης τέθηκαν τα θέματα των φόρων, του πρωτογενούς πλεονάσματος, καθώς και των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους δανειστές.
Ξεκινούν οι συναντήσεις με τους θεσμούς – Τι θα συζητηθεί Για τα ανοιχτά μέτωπα της κυβέρνησης στην οικονομία αλλά και για τα όσα αναμένεται να συζητήσουν κυβέρνηση και θεσμοί μίλησε η δημοσιογράφος της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», Μαρία Βουργάνα, στην εκπομπή One Line. Στο επίκεντρο της συζήτησης με τους δανειστές θα βρεθεί το φορολογικό νομοσχέδιο που ετοιμάζεται να καταθέσει στη Βουλή η κυβέρνηση τις προσεχείς ημέρες αλλά και κάποιες εκκρεμότητες από την τρίτη αξιολόγηση. Σχετικά με το ζήτημα των πρωτογενών πλεονασμάτων, οι θεσμοί θα επιμείνουν στη θέση τους για «μεταρρυθμίσεις» και το θέμα για μείωσή τους θα αφορά το 2021, μια και ο προϋπολογισμός για το προσεχές έτος θα απαιτεί και πάλι πλεόνασμα ύψους 3,5%. Ακόμα, έγινε αναφορά στο θετικό για την ελληνική οικονομία ιστορικά χαμηλό επιτόκιο, για πρώτη φορά απ’ όταν η Ελλάδα εισήλθε στην ευρωζώνη.
Τι σηματοδοτεί το επίσημο τέλος του 13ου και 14ου μισθού Για την απόφαση του ΣΤΕ να εγκρίνει την περικοπή των 13ου και 14ου μισθού για τους εργαζομένους του Δημοσίου Τομέα μίλησαν στο One Report ο εργατολόγος Δημήτρης Περπατάρης και το μέλος του ΔΣ της ΑΔΕΔΥ Μιχάλης Μιλτσακάκης. Έγινε λόγος ότι η απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου βασίστηκε σε δημοσιονομικές αναγκαιότητες, ενώ σχολιάστηκε πως η απόφαση αποτελεί μια νομιμοποίηση της λιτότητας. Ακόμα, σημειώθηκε ότι η ΑΔΕΔΥ αναμένεται να συνεδριάσει στις 23 Ιουλίου προκειμένου να αποφασίσει τις επόμενες κινήσεις της.
«Βόμβα» του ΣτΕ: «Ταφόπλακα» για τον 13ο και 14ο μισθό Οι συνιστώσες, με βάση τη νομολογία των ευρωπαικών δικαστηρίων, αλλά και με όριο τις συνταγματικές επιταγές, που κινήθηκε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας στην πρόσφατη απόφασή της, με την οποία κατά πλειοψηφία αποφασίστηκε η μη επαναφορά των περικομμένων επιδομάτων και δώρων στους δημόσιους υπαλλήλους, περιγράφονται στο σκεπτικό της απόφασης που δημοσιεύθηκε.